4 raitaa vapaaksi! //// Freedom 4 stripes!

Contact the author of the petition

This discussion topic has been automatically created of petition 4 raitaa vapaaksi! //// Freedom 4 stripes!.


Guest

#1 kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

2012-09-08 13:00

Olisi mukavaa jos sivulla olisi kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.
Kannanottoni varmasti vahvistuisi. 4 raitaa ei ole kolme.

Aarne Westerberg
Jan Viljanen
The author of this petition

#2 Re: kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

2012-09-08 14:25

#1: - kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

Hei Aarne,

Ks. kuvat molemmista tuomioista blogissa.

ballapaddag

#3

2012-09-11 15:33

Big players with very deep financial pockets trying to dominate the market. Unfair and should be refeerred to the monopolies commisssion or similar. How can one company "own" rights to a series of straight lines. Ridiculous
Jan Viljanen
The author of this petition

#4 Re:

2012-09-11 19:59

#3: ballapaddag -

That's what I ask each and every day while I try to figure out how to get this message heard. You can help by sharing this petition to smart people like yourself. You can also find 4stripes.info on Facebook. Thank's for supporting us!

Lulu

#5

2012-09-12 14:32

Täyttä pas..a! Kyllä pistää vihaksi.
Maria Morri, Piraattipuolue

#6 Älytöntä

2012-09-22 21:29

On mielestäni aivan älytöntä, että joku voi omistaa yhden, kaksi, kolme tai neljä raitaa ja kieltää muita käyttämästä raitakuviota. Myös Minna Parikkaa on ahdisteltu samasta asiasta, sekin Adidaksen taholta.

Vaikka mallisuoja ei nyt liitykään aivan kiinteästi tekijänoikeuksiin ja patentteihin, niin sanottakoot, että Piraattipuolue joka tapauksessa vastustaa pienyrittäjien elämää hankaloittavia monopolisointitoimia, joilla yritetään tukahduttaa kilpailua omimalla ideoita. Sellainen ei ole nykypäivää.
Jan Viljanen
The author of this petition

#7 Re: Älytöntä

2012-09-23 13:54

#6: Maria Morri, Piraattipuolue - Älytöntä

Kiitos tuestanne Maria,

Kuten Minna Parikan tapauksessa on tässäkin kyse omasta designista ei kopioinnista. Miten saisimme Korkeimman oikeuden tajuamaan tämän?

Bundy

#8 Piilomainontaa...

2012-09-25 11:37

Mielestäni adidaksen tupakanlehti logossa on vahva piilomainonnan maku (British American Tobacco). WestCoast rules

Guest

#9

2012-09-25 22:41

Lukekaa Naomi Kleinin No Logo! Sen kuten myös Tuhokapitalismin Nousun pitäisi olla pakollinen tenttikirja jokaiselle eduskuntaan pyrkivälle.
A-Juna

#10 Järjetöntä

2012-09-26 12:55

Onhan tuo nyt ihan järjetöntä myöntyä moiseen potaskaan vaan, koska jättibrändi niin sanoo.

Guest

#11 Seeprat ovat väärässä.

2012-10-04 21:59

Seeprat oikeuteen... niissä on raitoja.
4 on enemmän kuin 3...

#12

2012-10-06 02:23

Adidas on aina edustanu kolmea raitaa. ei neljää, vaan kolmea.. ja sekin on itseasiassa suomalaisen keksimä/omistama brändi, jonka adidas on vuokrannut.. eli SEKÄÄN ei ole heidän oma ns ''juttu''...
Ulla Särkkä

#13 Tuulimyllyjä vastaan, mutta

2012-10-06 12:41

KAIKKI julkisuus on hyvästä tällä hetkellä. Toivottavasti mukaan liittyy lisää ihmisiä, myös maamme ulkopuolelta. Olkaa vahvoja edelleen!
4=4

#14 Re:

2012-10-06 22:41

#1: - kuva tästä kiistanalaisesta kengästä.

Voisitteko laittaa luettavaksi niin käräjäoikeuden kuin hovioikeudenkin päätökset kokonaisuudessaan tänne? Voisi olla melkoisen mielenkiintoista luettavaa (eikä varmaankaan kovin ilahduttavassa mielessä...).

Erityisesti kummastuttaa (mikäli oikein tulkitsin asian) tuo käräjäoikeuden linjaus, jonka kukaan sama kenkä (mutta erivärisenä) voi olla samaan aikaan tuotesuojaa rikkova ja toisaalta ei.

JM

#15 Melkoinen farssi

2012-10-08 22:01

Tuon tulee korkein oikeus kumoamaan toivottavasti...
Mr46

#16 Oikeuslaitos on Arvontayhdistys.

2012-10-17 09:04

Älytöntä soopaa taas oikeuslaitokselta. Niillä ei ole kyllä minkäänlaista normaaliälyä käytössä.
Onkohan ne vieraantuneet kokonaan normaalimaailmasta?
Se on kyllä väärin, että oikeuslaitoksissa istuu päättämässä henkilöitä, jotka ovat olleet kokoajan vain kyseisen talon eritehtävissä. Heillä ei ole mitään kokemusta siviilipuolen elämästä (YRITYS). Näyttää siltä, että ARPAKUUTIO on pyörähtänyt syyllinen asentoon.
Toivotaan parempaa ARPAONNEA Hovista.
Nyt on kyllä hieno olo, kun itsellänikin on muutamia NELJÄNRAIDAN Anidas-kenkiä.
Ei kyllä tullut heti mieleen, että olen ostanut Anidaksen plakiokenkiä. Eikä kyllä tule nyttenkään. Mutta USKOTTAVA se on, koska oikeus on toistaiseksi näin päättänyt.
JÄRKEENTYKÄÄ !
Eulaalia kenkkunen

#17 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

2012-10-17 20:56

#14: 4=4 - Re:

Lakifirma nettoaa tästä 200 000€ ja Adidas ilmeisestikkin loput?Ketähän istuu juristien takana ja onkohan jotakin pikkuisen voideltu?Hah,Suomessako ei ole korruptiota?Pulleasilmäiset liskonaamat imevät kuiviin kenet hyvänsä.Voinhan olla toki aivan väärässä,mutta JOS olen oikeassa...?Voihan pikkuisia "kömmähdyksiä" toki lakituvassa sattua.Se on voi voi ja kättä housuun,tavallinen ihminen ei rasvatulle koneistolle voi yhtään mitään.Lähtee kuulkaat sukatkin jalasta.

Iloinen

#18 Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

2012-11-27 17:44

#17: Eulaalia kenkkunen - 4 raitaa vapaaksi Re: Re: 

 Hyvä juttu kun saatiin ratkaisu.Tämä ahne kenkien maahantuoja sai ansaitsemansa rangaistuksen.Vuosia ovat rosvonneet suomalaisia kengillään.Ahneella oli pa__ainen loppu.Samoja merkkejä saa euroopassa puoleen hintaan verrattuna Suomen hintoihin.

Ostaja valitsee

#19 1 - n raitaa vapaaksi

2012-11-27 21:39

Onneksi (vielä) on muitakin merkkejä kuin tämä raitamonopoli.

Guest

#20

2012-11-28 00:24

perheeseeni ei tule jatkossa yhtään, Kiinassa lapsityövoimalla tuotettua p***aa laatua olevaa Aditas merkkistä tuotetta! Myös tavaran hävittämisestä päättäneet lainoppineet ja Aditas tulisi tuomita isoihin sakkoihin ympäristörikoksesta, koska kysymyksessä on todella iso rikos ympäristöä kohtaan, kun hävitetään tai vaaditaan hävittämään ehtaa käyttämätöntä korkealle jalostettua tuotetta jonkun tuotemerkin takia! Minusta kaikenlaatuinen tekijänoikeus ja tuotesuoja pitäisi purkaa, koska ne hidastavat ja vaikeuttavat maailman kehittymistä. Pitävät tavaroiden hintaa luonnottoman korkeina ja aiheuttavat ylilyöntejä.

Guest

#21 Re: Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

2012-11-28 14:29

#18: Iloinen - Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

Voisit idiootti kommentoida asiaa omalla nimelläsi jos haluat asiasta ärsyttää. Laisesi loinen kiertää maailmaa imemässä itseensä ilmaisia kenkiä konkursseista.

 

Ville Virjo

Kauppias

Shoepark

Tampere

Jan Viljanen
The author of this petition

#22 Re: Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

2012-12-11 14:19

#18: Iloinen - Re: 4 raitaa vapaaksi Re: Re:

Donna Moderna Oy on harjoittanut rehellistä liiketoimintaa Suomessa 20 vuotta. Brasiliassa eettisesti valmistettuja West Coast kenkiä yritys on tuonut Suomeen n. 10 vuoden ajan. Suomen hintataso on yleisesti korkeampi kuin muualla Euroopassa, mikä johtuu erilaisista tulleista ja veroista, eikä yrittäjien harjoittamasta "rosvoamisesta".

Donna Modernan liikevaihto on hädin tuskin 0,000129 % adidaksen liikevaihdosta. Tällä hetkellä pieni perheyritys kamppaileekin eloonjäämisestä suhteettoman suuren korvaussumman takia. Eikö adidas tässä se ahne ole, kun pyrkii laajentamaan tavaramerkkiään ja rajoittamaan suunnittelun vapautta?

Fellow entrepreneur

#23 Yllätys?

2012-12-11 15:09

Ikävää, että perheyrityksen toiminta jatkossa on veitsen terällä suurten sakkojen johdosta, mutta tässä tapauksessa tuomio ei minua yllätä yhtään. Nuo kengäthän ovat kopioita Adidaksen kengistä, toki neljällä raidalla. Tässä tapauksesta minusta on täysin järjetöntä esittää tyhmää ja todeta "onko tässä kolme vai neljä raitaa", koska sillä ei ole väliä. West Coast kengät jäljittelevät toisen valmistajan tuotetta ja näinollen luo virheellisen kuvan kuluttajan mieleen. Kengissä jäljitellään selkeästi myös Asicsen, Merrelli ja Puman kenkiä, ja jos vilkaisee West Coastin sivuja, on selkeästi huomattavissa Caterpillarin ja ainakin K-Swissin jäljittely. Minulle henkilökohtaisesti nämä kengät ovat tuoneet mieleeni Adidaksen ja muiden edellä mainittujen brändien kengät.

Suunnitelun vapaudesta sen verran , että en pidä sitä minään maailmaa mullistavana suunnitteluna jos valmistan täysin samanlaisia laukkuja kuin YSL, jossa lukaa KSL, vaikka kuinka "eettisesti" ne olisi tuotettu vaikka Kiinassa. Onhan se selvää, että jos tuotetaan täysin saman mallisia tuotteita ja vieläpä jäljittelevällä logolla (katso K-Swiss, Adidas etc.) Mielestäni onkin syytä miettiä käyttääkö se suuryritys tässä hyväksi pienyrittäjää vai toisinpäin.

En toivo mitään pahaa perheyrityksellenne tai kenellekkään muulle, mutta mielestäni tässä on otettu tietoinen riski tuotetta myytäessä ja sen seurauksista on vastattava. Toivottavasti toimintanne kuitenkin jatkuu ja pian tämä on vain huono muisto. Mutta syy miksi ylipäätänsä asialla päätäni vaivaan, on se nimenomaan edellä mainittu. Yrittäjä on vastuussa teoistaan ja tuotteistaan, ja sen seuraukset on kestettävä. Tästä tapauksesta on nostettu mieletön äläkkä, mielestäni täysin turhasta. Ikävä kyllä yrittäminen ei aina ole vain helppoa rahantekoa.
Ville Virjo

#24 Re: Yllätys?

2012-12-11 15:25

#23: Fellow entrepreneur - Yllätys?

Adidas ei ole kertaakaan väittänyt tuotteita kopioiksi. Onkin mielenkiintoista että sinä niin teet ilmeisesti pelkästään kuvien perusteella. Kun tulet syyttämään kopioinnista, tee se perustellusti omalla nimelläsi. Olet mielestäni iso vitsi anonyymin kommenttisi kanssa. Minä kommentoin asiaa vain nimelläni, koska otan vastuun teoistani.

Ville Virjo

Yrittäjä

Shoepark

 

Anonyymi Iso Vitsi

#25 Re: Re: Yllätys?

2012-12-11 16:00

#24: Ville Virjo - Re: Yllätys?

Kiitos asiallisesta vastauksesta Ville!

Eikös tämä koko soppa alkanut nimenomaan siitä, että West Coast- tuotteet rikkovat Adidaksen tavaramerkkiä. Tämä tarkoittaa, että ne näyttävät samalta. Eikös tällöin kuvat riitä perusteluiksi? Vai olisiko minun kenties tullut tunnustella molempien osapuolien kenkiä käsissäni?

En ole kiinnostunut treffeistä tai muistakaan, joten nimelläni ei ole tuon taivaallistakaan väliä. Olisi varmasti sinunkin etujesi mukaista, että vastailisit asiallisesti etkä suorastaan vi***ilisi. Sitä kuitenkin usein pidetään osana hyvää liiketoimintaa. Tarkoitukseni ei kuitenkaan todellakaan ollut tehdä muuta kuin antaa oma näkemykseni asiaan, joka luultavasti olikin yksi tämän adressin tarkoituksista. Vai onko asia niin, että vain sinun näkemystäsi tukevat kirjoitukset on OK, ja muita vastaan hyökätään ala-arvoisesti.

En sen enempää jaksa asiasta saivarrella, joten ei muuta kuin hauskaa ja rauhallista joulun odotusta!

Terveisin,

Anonyymi Iso Vitsi

 

P.S. Vilpittömästi toivon teille kaikille pelkkää hyvää vuodelle 2013!