VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!

Quoted post


Guest

#16

2011-12-04 11:21

Az az igazság, hogy oké aláírom, de a megvédelmezés alatt nyilván az anyagiak szűkösségével van összefüggésben...szóval nem arról van szó, hogy valakik bántanák a teheneket hanem ha megszűnik az állami támogatás valami oknál fogva nehezebben lehet eltartani őket...amit nem értek, hogy mi kell egy tehénnek, de mindegy,

....meg a másik, amit nem értek, hogy miért pont a tehenészet kerülne bajba és nem mondjuk az irodák ahol szerintem többen vannak mint a tehenészetben

Itt is simlisséget látok az egészben, mert a tehénvédelmet kihasználva próbálják a bhakták körét rávenni arra, hogy megmentsék az egyházi státuszt és az avval járó anyagi nyereséget.

Nem inkább mégsem írom alá én nem veszek részt az ilyen bújtatott, trükkös módszerekbe Ha pedig a tehenészet valóban nehézségekbe ütközik az nem azért van , mert az állambácsin nem ad semmit....más hol kell keresni a problémát.

Nem szabad elfelejteni, hogy ahol Krisna van ott van Laksmi is a Szerencse Istennője .

A Hare Krisna Mozgalom maga Krisna és ha nincs pénz elég, azaz Laksmi devi nem nyilvánít, akkor az azért lehet mert Krisna elment és Krisnát csak úgy lehet maradásra bírni, ha szeretik Őt és , hogyan kell szeretni...ha a bhakták követik a vallásos elveket, szabályokat, a reggeli keléssel együtt, úgy élnek mint egy bhakta....

Ha ez nem megy, akkor Krisna elmegy így Laxmi is magyarán nem lesz elég kifizetni a rezsit..

Igazából nem a tehénvédelem van veszélyben, akkor mégis miért került veszélybe pont egy olyan dolog, ami .....sokba kerül a szalma, vagy mi? Tényleg nem értem....

Replies


Guest

#20 Re:

2011-12-04 12:07:28

#16: -

Van külterület és belterület. külterület nem lehet egyesület tulajdonában, belterület igen. az intelligenciádra bízom, hogy vajon a tehenészet kül vagy bel?! Senki nem kötelez hogy írd alá, arra sem hogy nem, s hála Istennek szólás szabadság is van :)


Guest

#37 íRe:

2011-12-04 15:40:06

#16: -

Kedves Barátom! Te valamit nagyon nem értessz a tehenek védelméről, és az egyház működéséről sem. Az az igazság, hogy nem tudom eldönteni, hogy mi hallik ki a hozzászólásodból, a tájékozatlanság, vagy az irígység.

A Krisnatudatú Hívők Közössége 1989. óta hivatalosan bejegyzett egyházként működik Magyarországon.

Krisna-völgyet a kilencvenes évek elején alapította Sivarama Swami Maharaj, amikor 140 ha. földet vásárolt és a  bakták segítségével felépítette a somogyvámosi templomot, majd tehenészetet. A tehenek a születésüktől fogva a természetes halálukig ott élnek. Ez azt jelenti, hogy amikor már nem adnak tejet és dolgozni sem tudnak a földeken, akkor is tartják Őket tovább. A hindu vallásban ugyanis a tehén szent állat, mert eteti a gyermekeinket. NEM ÖLJÜK MEG ŐKET. Ehhez szántóra van szükség. Ezért igenis a tehénvédelem van veszélyben. Családok élnek ott, akik arra tették fel az életüket, hogy a tehenészetet és a templomot fenntartsák, és a gyerekeiket is erőszakmentes életre neveljék.

Azonkívül Krisna-völgy számos nemzetközi elismerést kapott, mint öko-falu.

Tévedsz abban is kedves barátom, hogy az "állambácsi" eddig is bármiféle támogatást adott volna. NEM KAP AZ EGYHÁZ ÁLLAMI TÁMOGATÁST.

Mi azt akarjuk megvédeni, ami a miénk, hiszen a föld az egyház magántulajdona.

A leírtak szerint Krisnáról sem tudsz túl sokat, kérlek nézz utána ki Krisna, mi a tehénvédelem, kik a bakták, milyen karitatív tevékenységet folytat a KRISNATUDATÚ HÍVŐK KÖZÖSSÉGE, /meg fogsz lepődni, napi 1500 adag meleg étel kinnt az utcán az év minden napján/ és mi a vallás célja és szabályozó elvei. Ajánlom figyelmedbe a "KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK című kis kiadványunkat. Abból minden kérdésedre választ kapsz.

Te döntésed, hogy aláírod e, ez csak 1 aláírás, helyetted több százan akár ezren írják majd alá.

Kellemes megvilágosodást, minden jót Neked.

HARE KRISNA

 

 

Noir

#56 Re:

2011-12-04 18:48:55

#16: -

Valószínűleg nem csak a "tehén"- kérdés kizárólagosságáról van szó...! Ez csak egy része a dolognak. Tessék már látni a fától az erdőt. Ahol nincs összeesküvés, ott ne is keressünk.


Guest

#582 Re:

2011-12-06 20:59:20

#16: -

Már megint ezek a sületlenségek, Anáth? A földet veszik el, itt most nem az állami támogatás megszűnése a kérdés. Érted már?


Guest

#1265 Nem értem

2011-12-09 00:31:29

#16: -

Valaki olyan ír ide, aki úgy tesz mintha, miközben pedig talán soha nem járt még a helyszínen, nem ismeri csak a teheneket, de azokat is talán valahol istálóból, ahol térdig állnak a saját ürülékükben szegények.

Na ha innen közelítjük ezt a hozzászólást, akkor érthető, hogy a szalma tényleg nem sokkal lett drágább.... stb.

Van ilyen honfitárs is, mért lennénk egyformán érettek ebben az országban?

GoPa

#1693 Re: kérdésekre

2011-12-10 22:47:17

#16: -

A védelem arról szól, hogy a teheneknek legelők, művelhető földek kellenek, hogy természetes módon élhessenek. Egyház tulajdonában lehet föld, jelenleg több száz hektáron gazdálkodnak a Krisnások olyan földön, ami egyházi tulajdonban van. Megvették, művelik, és a vallási felelősségük szerint használják. Idén nem vették be őket az elfogadott egyházak körébe, és dec. 31-ével megszűnnek, mint egyház. Újra kell kérvényezniük a státuszt, de addig NEM lehet külterületi föld a tulajdonukban, tehát legelők, szántók, stb. Maradnak a házak.

Egyházként jár adómentesség, de csak a konkrét imádati tevékenységre, pl. a vendéglátásra már nem, tehát arra a Krisnásoknak sincs adókedvezményük.

Valóban Krisna kezében vannak a szálak, de a tiltakozás benne lehet a tervében. Lehet, hogy így szeretne nagyobb aktivitást kihozni a bhaktákból, és több megértést adni a szimpatizánsok számára, hiszen Krisna, ha Isten, akkor mindenki istene, nem csak a Krisnásoké, csak esetleg mások másként hívják (vagy sehogy nem hívják, mert nem hiszik el, hogy van isten).

Köszönöm az együtt gondolkodást. GND

vendég

#1814 Re:

2011-12-11 11:33:18

#16: -

Tudod egy probléma van úgy nyilatkozol valamiről és nyilvánítasz véleményt, hogy nem ismered az egésznek a hátterét. "Jó" magyar szokásként mindenhol valami simlisséget látsz....

Nem elsősorban a tehenekről van szó, hanem arról hogy a nagyon okos törvényhozók újra hoztak egy olyan törvényt aminek következtében rendeztlen a több hektáros terület tulajdoni viszonya.

Ez a terület parlagon hevert, amikor a Krisna hívők elkezdték megművelni. Mára Magyarországon egyedülálló ökológiai gazdálkodás folyik ott a vallás gyakorlása mellett.

Tanulságként először kérdezz utána alkoss véleményt. Először ismerj meg valamit mielőtt bárkit bármivel megvádolsz....