Most recent petitions in Macedonia

  • Country: Macedonia
  • Language: English

Да ја запреме кражбата на мотори!

Во изминативе неколку години во Скопје се случуваат дрски кражби на мотори за кои подоцна на сопствениците им се бараат пари за откуп. Само во изминатата година се украдени повеќе од 140 мотори и скутери, а од почетокот на годинава до сега се украдени 5 мотоцикли, иако мото сезоната сеуште не е започната. Мотори се крадат од дворови, гаражи, паркинг места, па дури и од тротоари на булеварите. Крадците не бираат по марка или модел на моторот, ниту по партиска или верска припадност на возачот. Заг

814 Created: 2013-03-17 Statistics

Конструкција на велосипетска патека, парк за млади и базен

Конструкција на велосипетска патека, парк за млади и базен во Кичево По потпишувањето на петицијата, ќе излеземе на возење, затоа во сабота на 15ти декември, со почеток од 13:30 часот, сите на автобуската станица во Кичево!Со потписите да докажеме дека овие барања имаат поддршка.-Потикнување на институциите да се реконструира состојбата на веќе постоечкиот базен. -Изградба на велосипедска патека и парк за млади (скејт парк). -Поголеми можности за активност, спортување на младите.-Можност за иниц

183 Created: 2012-11-23 Statistics

Симона Попоска да го откачи дечко и и да се фати со Марко

Во првиот момент кога те сретнав посакав да се претворам во рајска птица и да слетам на твоите бедра и нежно да ги погалам твоите прекрасни уши со моите шарени крилја ..жарот од твоите очи сеуште тлее во моето срце и секогаш кога сум со тебе  се разгорува во љубовен бронхитис којшто секој следен миг е се појак ооо појак Ехото на твојот здив трае бесконечно и се губи во љубовен fade-out на љубовен занос...   Посветено на Симона Попоска од Охрид.Најубавата пеачка во Македонија

9 Created: 2012-11-14 Statistics

Support the official recognition of the new hieromartyr Daniil

On November 19th, 2009, the life of Father Daniil Sysoev, well known as an Orthodox apologete and missionary ended up in martyrdom. He was murdered in St Thomas’church, in Moscow. [19 ноября 2009г, мученической смертью окончилась жизнь видного православного апологета и миссионера о.Даниила Сысоева. Священник был убит в храме апостола Фомы  в Москве.] Following his missionary activity, hundreds of persons joined the Orthodox Church, in view of ”the life of the age to come”. That attracted threats

908 Created: 2012-11-09 Statistics

Peticija proti noveli Zakona o visokem šolstvu

Peticija proti noveli Zakona o visokem šolstvu in degradiranju visokega šolstva   Vlada je z novelo Zakona o visokem šolstvu prestopila vse meje dopustnega. Že z rebalansom proračuna je vzela Univerzi v Ljubljani dobrih štirinajst milijonov evrov. Rektor UL je zelo jasno povedal, da "univerza preprosto nima možnosti, da bi ta denar kompenzirala," obenem pa opozoril, da dodatnega denarja na slovenskem trgu ne bo mogoče dobiti, prav tako pa ne bo mogoče pridobiti dodatnega denarja iz evropskih sre

2798 Created: 2012-09-12 Statistics

Stop transportation of donkeys from Bonaire to Haiti

The government of Bonaire wants to capture all 200 stray donkeys that roam the island and send them to Haiti to be used as working animals. I completely agree that the stray donkeys must be rescued from the streets. Donkey Sanctuary Bonaire has already been trying to get this done for many years. But because they do not get any financial support from the government they did not succeeded to do so until now. However, I do not agree with the governmental plan to send the captured donkeys to Ha

9725 Created: 2012-07-12 Statistics

Dog Dragged to Death

On Friday April 20, a dog was tied to the back of a car and dragged to death on the Gyeongbuk expressway in Seoul, South Korea. A police investigation is underway to find the person(s) responsible for this malicious crime. Eyewitnesses have provided video footage and the license plate number to Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE) (www.fromcare.org). CARE has handed this evidence to the Seocho police station, filed an official police report, and is doing everything possible to support t

17346 Created: 2012-04-23 Statistics

Суд над Бхагавад-гитой / Attempt to ban Bhagavad-gita

В России, в городе Томске, идет суд над одной из популярных священных книг мира – «Бхагавад-гитой как она есть» («Бхагавад-гита» в переводе и с комментариями А.Ч. Бхактиведанты Свами Прабхупады). Прокуратура города Томска предлагает признать самое известное священное писание индуизма экстремистской литературой. «Бхагавад-гита как она есть» переведена более чем на 80 языков и выпущена тиражом более 50 миллионов экземпляров! Ее считают своей главной книгой миллионы людей во всем мире! Это абсурд

51464 Created: 2011-12-16 Statistics

VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a hindu világvallás legfőbb képviselője Magyarországon. A Krisna-hívők példamutató vallásgyakorlatot és tiszta életmódot folytatnak, elkötelezettségük az örökérvényű lelki értékek közvetítésére közismert. A nélkülözők megsegítésére, valamint a környezetvédelmi problémák elleni küzdelemben és a fenntartható fejlődés népszerűsítése érdekében tett erőfeszítéseiket és eredményeiket világviszonylatban is nagyra értékelik.  Krisna-völgy ökofalu több száz

44221 Created: 2011-12-03 Statistics

Solidarnost za Utrinski

Почитувани колеги, Ви се обраќаме како на членови на ССНМ и како на  медиумски работници кои се соочувате со лошите работни услови во овој сектор .За жал, колеги, доаѓа уште полошо време, уште поголеми отпуштања, кратења, штедења, затворања на медиуми. Ние немаме друг избор освен да се здружиме во онаа точка во која не се разликуваме – во барањето пристојни плати и пристојни услови за работа. Вработените во Утрински весник веќе подолг период се соочуваат со закана за отпуштања за кои се ст

10 Created: 2011-06-27 Statistics

peticija za Makedonija da stane del od Obedinetoto Kralstvo (GB)

Da sobereme sto povece potpisi ida pobarame od Nezinoto Velicestvo Kralicata Elizabeta,Makedonija da stane del od Obedinetoto Kralstvo!

8 Created: 2011-04-02 Statistics

Поддршка за резолуција против нуклеарна централа во Македонија

ДОМ – Демократската обнова на Македонија, заедно со невладините организации и граѓаните од Република Македонија, му предлага на Собранието да донесе резолуција против изградба на нуклеарна централа во нашата земја. Во поддршка на оваа Резолуција се собираат потписи на сите јавни места низ Македонија, како и преку страницата отворена на Интернет. *** Длабоко загрижени за здравјето и безбедната иднина на нашите граѓани, а имајќи го искуството од страотните последици од инцидентот во нуклеарната це

360 Created: 2011-03-31 Statistics

FACEBOOK – NO PLACE FOR GYPSY/ROMA/TRAVELLER HATE PAGES

FACEBOOK – NO PLACE FOR GYPSY/ROMA/TRAVELLER HATE PAGES The Universal Declaration of Human Rights - which arose directly from the experience of the Second World War and represents the first global expression of rights to which all human beings are entitled – states that: “All human beings are born free and equal in dignity and rights and that everyone is entitled to all the rights and freedoms set forth in the Declaration, without distinction of any kind, such as race, colour, sex, language, rel

1042 Created: 2011-03-01 Statistics

We want Macedonia to become member of the Amazon Global group

We demand our country(Macedonia) to become part of the Amazon Global group and Amazon to start exporting of all kinds of products that can be delivered to international countries, so far we were able only to purchase products like Books, VHS videotapes, CDs, DVDs, Music Cassettes and Vinyl. This will contribute for higher earnings for the Amazon store and many satisfied international clients. Let us watch how our dream becomes reality "Macedonia proud member of www.amazon.com"

98 Created: 2010-12-07 Statistics

Petition to UNESCO ! - Why Europe discriminates Macedonian language and identity

ПЕТИЦИЈА ДО УНЕСКО ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК Почитувана г-ѓо Ирина Бокова, генерален директор на УНЕСКО, Ние, долупотпишаните, граѓани на Република Македонија со различно политичко, етничко и верско потекло, но и Македонци и други правдољубиви луѓе од сите делови на светот, Ви се обраќаме со барање да ја спречите дискриминацијата што му се прави на македонскиот народ и на македонскиот јазик. Се обраќаме до Вас како највисока институција задолжена за грижа и заштита на културата

15 Created: 2010-11-19 Statistics

Per nje ligj efektiv mbi Mbrojtjen e Kafshëve në Shqipëri / For an effective Animal Protection Law i

  Ju lutem shkoni ne fund te faqes per te firmosur. Faleminderit. To sign this petition, please go to the bottom of this page. Thank you.   (English and Russian version below Albanian Text)   Shkëlqesisë së Tij, Kryeministrit të Shqipërisë: I nderuar zotëri, 1. Duke pasur parasysh se është detyrë e njerëzve që t'i respektojnë kafshët dhe të garantojnë përfitimin e tyre nga legjislacioni që i mbron në mënyrë të mjaftueshme dhe të efektshme; 2. Duke pasur parasysh se kjo detyrë po njihet d

1315 Created: 2010-07-21 Statistics