Vetoomus suomalaisen rakennuskulttuuriperinnön puolesta

Contact the author of the petition

This discussion topic has been automatically created of petition Vetoomus suomalaisen rakennuskulttuuriperinnön puolesta.


Guest

#1

2012-07-03 14:00

Asiaa.
Ruu

#2 Missä vaiheessa päätösprosessi on?

2012-07-03 22:20

Taistelin itse oman AMK-koulutusohjelmani säilyttämisen puolesta aiemmin tänä vuonna (onnistuneesti) ja jäin pohtimaan, missä vaiheessa päätösprosessi tämän rakennuskonservoin koulutusohjelman osalta on? Mielestäni on suuri virhe, jos tämä koulutusohjelma lakkautetaan, mutta esimerkiksi tämän adressin vaikutusmahdollisuudet riippuvat hyvin pitkälti siitä, kuinka moni päättävä taho on ehtinyt jo antaa hyväksyntänsä tälle lakkautuspäätökselle.

Lisäksi olisin halunnut tietää, onko adressi mahdollisesti tarkoitus tulostaa ja toimittaa konkreettisesti jollekin päättävälle taholle vai onko sen tarkoitus ainoastaan kerätä asialle huomiota verkossa.

Guest

#3

2012-07-04 19:13

Suomessa on vasta muutamia kymmeniä vuosia sitten purettu valtava osa historian jäljistä. Älkäämme tehkö samaa virhettä toistamiseen.
Pohjoismaisen konservaattoriliiton Suomen osasto ry
The author of this petition

#4 Re: Missä vaiheessa päätösprosessi on?

2012-07-05 09:04

#2: Ruu - Missä vaiheessa päätösprosessi on?

Hienoa, että koulutusohjelmasi säilyi.

Jos haluat tarkan tiedon siitä, missä vaiheessa päätösprosessissa mennään, niin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä Seinäjoen ammattikorkeakouluun.

Me haluamme herättää adressilla huomiota asialle. Haluamme myös saada kokoon nimilistan, jonka voi toimittaa päätöksistä vastuussa oleville tahoille.

Vieras

#5 Suomi ajamassa itsensä rakennuskonservoinnin takapajulaksi

2012-07-05 09:26

Suomalaista logiikkaa näyttää oleva, että päätetään lakkauttaa maamme ainoa kansainvälisesti vertailukelpoinen ICOM-CC:n ja EnCoren kriteristöjen mukainen "degree programme" rakennuskonservoinnissa. Ongelmana kulttuuriperintöalan koulutuksissa on laaja restaurointi-, entisöiti- ja konservointikoulutusten kirjo, josta maallikon on vaikea ottaa selvää. Ja kuitenkin vain näistä koulutuksista konservoinnin koulutusohjelmat ovat kansainvälisten konservointialan organisaatioiden kriteristöjen mukaisesti säänneltyjä ja johtavat konservointieettisen ymmärryksen syntyyn.
Vieras

#6 Re: Missä vaiheessa päätösprosessi on?

2012-07-05 09:31

#2: Ruu - Missä vaiheessa päätösprosessi on?

Heinoa Ruu,

 

Että voitit kamppailusi. Elämme kulttuurivihamielistä aikaa, jossa tuottavuuden harha tuhoaa luovan ajattelun, uudet innovaatiot sekä järjen ja sydämen äänen.


Guest

#7

2012-07-10 17:45

Thank you for allowing me the opportunity to support the effort to continue educational efforts relative to conservation in Finland.

Guest

#8

2012-07-10 20:47

The Seinäjoki University of Applied Sciences should seriously reconsider their decision to close the Building Conservation Program. Once programs like this are closed, the carefully accumulated expertise is lost and cannot be resurrected no matter how urgent the need becomes. The result will be highly damaging to Finland's heritage.

Guest

#9

2012-07-14 23:19

" Keep your relics in a good state of preservation, and they will preserve you and your nation."

Guest

#10

2012-07-17 23:10

Tämä on aivan mahtavaa projekti, enemmän tälläisiä. Akaalaiset ihmiset ymmärtävät vanhan historian havinan merkityksen. Ihmisille on useimmiten tärkeää olla jostain kotoisin kuulua johonkin ja olla johonkin menossa!
Ninni

#11 Julkisuutta asialle

2012-08-03 16:22

Olisiko joku innokas perustamaan FB-ryhmän asian ympärille? Joku jolla on sana ja kirjain hallussa. Saisi näkyvyyttä...