VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!


Guest

/ #256 Re: 228

2011-12-05 19:31

#228: -  

 Kedves Hozzászóló! Részletezné, mit ért 'magyar vallás' alatt? Mert ha szó szerint vesszük, - az ön véleménye alapján - a keresztény vallásnak sem volna létjogosultsága Magyarországon. Végül ismerjük a történelemnek olyan időszakát, amikor voltak keresztény üldözések. Vagyis, nincs új a nap alatt, a történelem is csupán ismétli önmagát. De azért elgondolkoztató: akiket eleinte üldöztek - megértés hiányában, illetve kicsinyes anyagi és egyéni érdekektől vezérelve -, azokat később kénytelenek voltak elismerni, sőt...
Isten egy, a különböző vallási folyamatok pedig az emberek más-más csoportjait szólítják meg - azok spirituális szintje, illetve hajlandósága és készsége alapján. A lényeg, hogy elfogadjanak és mindennapi életük során kövessenek magasabb rendű elveket, egyetemes elveket, hogy végül megvalósíthassák eredeti énüket Istennel kapcsolatban.                              

A vallás elvei (tisztaság, kegyesség, igazmondás, lemondás) egyetemesek, függetlenül attól, milyen vallási csoporthoz tartozik valaki. A vallásokat -és állítólagos vallásokat- ez alapján kell megvizsgálni és megítélni. Amikor valaki ezt az egyszerű ám nagyon fontos alapelvet nem érti, gondolkodásmódja szektariánussá válik, és akkor jöhetnek a diszkriminatív megjegyzések, döntéshozói helyzetben a diszkriminatív intézkedések, szélsőséges esetben pedig akár az üldözések. (És itt nem csupán a krisnásokról van szó.)

Bár őrült, és a jelek szerint egyre kevésbé toleráns világban élünk, szívből remélem, hogy eddig azért nem jutunk el. Bízom a kormány józan ítélőképességében és jó szándékában, s abban, hogy ez a joghézagból adódó meglehetősen rossz helyzet hamarosan megoldódik. Nagy kár lenne Krisna-völgyért, a lakóiról nem is beszélve!

Kedves hozzászóló, ha még nem járt ott, kérem, próbálja félretenni előítéleteit, és menjen el! Ha nem is érti, talán rá fog érezni valamire.