Tiltakozás a képzéseink megszüntetése ellen

Contact the author of the petition

This discussion topic has been automatically created of petition Tiltakozás a képzéseink megszüntetése ellen.


Guest

#1

2015-04-25 16:31

Már a megszüntetés szándéka sem igazolható. A felsőoktatás számos bajának orvoslása nem errefelé keresendő, kiváltképpen nem úgy, hogy abból az érintett szakma ki van hagyva. Az egyetemi felső vezetés maroknyi szereplője kézben tartható, nincs abban a helyzetben, hogy képviselje akár sdaját intézményét is.

Guest

#2

2015-04-25 18:02

Az önkényes és felelőtlen döntéshozatal ellen mindig fel kell lépni, főleg ha ilyen fontos ügyről van szó, mint a felsőoktatás. Ez nemhogy szembefordul az EU-s normákkal, a világon egyedülállóan demagóg.

Guest

#3

2015-04-25 22:19

                                                                     


Guest

#4

2015-04-26 11:41

Film Studies and Visual Culture are vital fields in education for the 21st century, and threatening the excellent programmes at University of Szeged is a bad, short-sighted move. Hungary can only prosper by remaining competitive and in dialogue with the rest of Europe!
- Prof Ian Christie, London University and Fellow of the British Academy

Guest

#5

2015-04-26 14:13

Film- and Media Studies are important and necessary in the media saturated societies of the 21st century. Contemporary societies are information- and media-societies and therefore need spaces of reflection and education to deal with their medial form. It is a very short-sighted idea to cancel the excellent programs in Szeged and elsewhere in Hungary. The future of Hungarian science and media development is seriously damaged by this wrong decisions.

- Prof. Dr. Jens Schröter, Chair for Media Studies, University of Bonn


Guest

#6

2015-04-26 18:11

felháborítónak, meggondolatlannak, értelmetlennek, a MAGYAR KULTÚRA vissza fejlesztésének tartom. több elmarasztaló kifejezés nem jutott eszembe. Bizton van még, írja hozzá akinek eszébe jut!

Guest

#7

2015-04-26 22:19

Néhai édesapámnak volt szerencséje Makk Károly sofőrjének lenni - lassan fél évszázada. Ettől eltekintve az eljárás elleni tiltakozásomul a petíciót ennek hiányában is aláírtam volna a Magyar Filmművészet megóvása érdekében.

Guest

#8

2015-04-27 11:25

Bár már a kért határidő után, de teljes szívvel támogatom a szak megmaradását. Széchenyi Ágnes

Guest

#9

2015-04-27 13:13

Ha megszűnnének a fenti képzések, minden álmom szertefoszlana, amiért eddig küzdöttem. Értse mindenki ahogy akarja.

Guest

#10

2015-04-27 16:45

Ma, amikor minden ember napi több filmet is megnéz, a média dönti ránk a vizuális kincset és a szemetet, nem mondhatjuk, hogy nem kell nekünk a vizuális kultúra oktatása. Fontos, hogy válogatni tudjunk, és az ehhez szükséges ismeretek terjesztői lennének ezek a mesterszakosok. Más aspektusban pedig alkotók. A kultúra lefékezése, a társadalom művi elbutítása pénzhiányra való hivatkozással országrombolás.
Alba

#11

2015-04-27 17:29

Ezt egyszerűen nem tehetik meg! Itt nem tömegtermelés folyik, hanem a  szó szoros értelmében értelmiségi oktatás! -ráadásul ahogy olvashattuk rentábilis módon- A gyermekem itt végzett az alapképzésen, és most itt szeretné folytatni a mesterképzésen. (határozottan elutasítva minden lehetőséget, mely Budapestre vitte volna az útját. Hol van ebben az elképzelésben a decentralizáció?)  Imádja Szegedet, az ottani alkotói légkört. Volt szerencséje Budapesten is tanulni -azt mondta, hogy kösz, de nem kér belőle. -megértem! Itt tudta meg, hogy mit szeretne igazán. Kérem ne fosszák meg attól a dologtól, ami számára a legfontosabb most az életében! Úgy gondolom egy nagy tehetségtől vennék el a lehetőségeket. Szülőként látni azt, hogy a gyermekem megtalálta önmagát, kibontakoztatja a tehetségét, ez bizony csodálatos dolog. Kérem, ne vegyék el az örömünket, a jövőnket! 

Félretéve az önös érveket, kérdem, hol marad a kultúra támogatása akkor amikor új értelmiséget kell kinevelni? Én kiálltam a Kormány mellett, amikor milliárdokért hazahozták a Seuso kincseket -mondván a kultúra minden korban pénzbe került, és annak támogatása ritkán örvendett közelégedettségnek. Most, hogy nincsenek választások..... továbbra is fontos, hogy óvjuk, támogassuk a saját kultúránk fejlődését, hiszen belőlünk ez az egy dolog, ami igazán maradandó.

Arra már gondolni sem merek, hogy érdekkörök határozzák meg, hogy hol mit oktassanak. Az okos, művelt, kreatív emberektől pedig senkinek sem kell félnie! Tudjuk, hogy ma már az egyik hatalmi ág a média bármely felülete, hát kedves politikusok, azt gondolom jobb lenne velük jóban lenni!


Guest

#12

2015-04-28 19:04

Én is filmes pályára készülnék(készültem) ez nem fair!!!!

Guest

#13

2015-04-28 21:26

Az Universität Wien deutsche Philologie - Romanistik/spanisch Fakultät hallgatójaként írtam alá a petíciót, tudva azt, hogy a felsöoktatásban, így az Universität Wien-en is, a currículum részeként a Medienkulturwissenschaft(Médiakulturtudomány), mint új tudományág, a modern oktatás egyszerüen elengedhetelen tartozéka. A világ valamennyi civilizált országában, így a mi egyetemünkön is nem csak tanulmányozhatjuk a médiák történelmi kialakulását, fejlödését, kihatásait elsösorban az irodalom, de azon túlmenöen az egyéb tudományágak valamennyi területére is. Világunk, amelyben élünk médiák nélkül elképzelhetetlen, tehát hogy a felsöoktatásból kikerülö emberek ne ismerjék ezeknek mibenlétét, hasznát, kihatásait minden vonatkozásban, az is elképzelhetetlen. Ezért a legtermészetesebb, hogy a civilizált országok valamennyiének egyetemein a médiakulturtudományok oktatása a curículum egyik oszlopa. Magyarország pedig, a világban köztudottan, civilizált ország.

Guest

#14

2015-04-29 10:37

A vizuális kultúra a leghatásosabb tanulási, tanítási forma, ennek a képzése, alapvető. Megszüntetése, korlátozása, eszement ötlet és gazemberség.
Füzi Izabella

#15 Re:

2016-01-22 12:05

#11: Alba -  

 Kedves Alba,

 

a vizuális kultúratudomány mesterszak a 2016/2017-es tanévben még elindul. Szívesen látjuk és várjuk gyermekét a felvételizők sorába!

üdvözlettel, Füzi Izabella

p.s. köszönöm utólag is a megható és megtisztelő sorokat.

barnanna

#16 Ez nem lehetséges!

2016-04-22 08:53

Nem tudom elhinni! Nem létezik! Most, a csúcson, ami nem lenne filmes elméleti felsőfokú képzés nélkül. Most, amikor betük helyett mozgóképeket "olvas" a világ. Előre mondom: a szövegértelmezési nehézség után jön a képértelmezési képtelenség is. Nem tudom elhinni...


Guest

#17

2016-04-22 08:58

Felháborító!!!