Nee tegen het koningslied

RonSchoof

/ #7269 De kleren van de keizer

2013-04-23 01:06

Wat is er echt aan de hand?

Er is een bar slecht lied gemaakt, maar het is wel al "retecommerciëel" (Joop van den Ende bij DWDW) dus er zijn artiesten gevraagd, er zijn medewerkers op andere fronten, een clip, en natuurlijk het Nationaal Comité zelf die het vooraf gezien hebben.
Alles bij elkaar een paar honderd mensen die "oh wat mooi" en "oh wat prachtig" hebben geroepen en vrolijk hebben meegewerkt deze mislukking klaar voor het volk te maken.

Op de grote dag dat de keizer zijn nieuw kleren liet zien riepen er gelijk een paar kwajongens en kwameisjes: maar de keizer heeft helenaal niks aan!!

Oh oh oh wat schaamden al die mensen die het eerder niet door hadden zich... hoe had dat kunnen gebeuren.
De meesten deden het zwijgen toe, een paar zeiden: wij maken zelf wel uit of we kleren zien of niet!!

En niet getreurd.
Het Nationaal Comité zei dat het maar een klein deel van het volk was en dat de voorstelling ongewijzigd door kan gaan. Er zijn 60% van de mensen die het wel mooi vinden, loog men nog snel.
Jaha.... loog! Want de enquête waarop gedoeld werd ging niet over het verworpen koningslied, maar de stelling was dat er een nieuw moest worden geschreven. Waarbij respondenten die "nee" zeiden veelal zeiden: één debacle is genoeg, laten we het Wilhelmus zingen.

Bij 1Vandaag een heel wat meer representatief onderzoek: 85% vind het lied te lelijk en het moet niet worden gezongen op 30 april.

Er is veel gesuggereerd dat er sprake is van een hetze tegen dit slechte (maar "retecommerciële") product.
Daarom moet het ons linksom of rechtsom door de strot geduwd worden.
Onzinnig en dom. Wij bepalen zelf wel wat we willen meezingen.
En vraag ik me toch af of er een niet een replubikeins complot achter zit, want dit laten doorgaan is een open uitnodiging tot boegeroep en fluitconcerten.
Dat zou niet moeten, het is maar een liedje, een heel dom liedje, verkoop er 100.000 exemplaren van... of 200.000... maar verpest niet de dag van de inhuldiging door het toch op die dag te zingen.

Doe dat ons land en onze nieuwe vorst niet aan.

Anderzijds: het is nu al duidelijk dat 85% van de bevolking dit lied niet aan Willem-Alexander aanbiedt.

Want hoeveel reclame er ook voor dit liedje gemaakt wordt: deze keizers staan in hun blootje.
En daar zitten we niet op te wachten.