Stop the extinction of wolves in Norway!


Guest

/ #431

2016-08-03 07:51

Fordi jeg mener at ulven har like stor, om ikke større rett til å leve i den norske naturen som vi mennesker og alle andre dyr har. Det faktumet at ulven dreper sau for gleden av å drepe har rett og slett med at sauen er for dum til å flykte og dermed et enkelt bytte. Den dreper mer enn den trenger når maten er lett tilgjengelig, akkurat som mange av oss mennesker hamstrer ting og mat på tilbud selv om vi ikke trenger så mye som vi kjøper. Det ligger naturlig å forsyne seg grådig av lett tilgjengelig mat og lignende.
Gjør sauen redd igjen og problemet vil kanskje lette av seg selv. Det er uansett ikke bare ulven som dreper for sport. Jerv og bjørn er ute etter lette byttedyr de kan ta de også. Så hvorfor har Stortinget hengt seg opp i akkurat ulven!?
Hva vil skje med rådyrbestanden hvis "alle" rovdyrene forsvinner? (Jeg regner ikke med at jakten på rovdyr vil gi seg så snart ulven er ute av bildet.) Da vil det bli for mange rådyr, mus, jordrotter, rotter, elg og andre dyr som må bli jaktet på for å holde bestanden nede. og når det blir for mange av disse dyrene kommer de til å mangle mat. Og hvor går de da? Jo, inn i våre hus, hager og åkrer for å forsyne seg av lett tilgjengelig mat. Igjen tilbake til utgangspunktet. Satt på spissen vil vi tilslutt ikke ha dyr (og fugler) i norsk natur hvis vi skal la Stortinget få beholde utrydningspolitikken.