Hands off culture and media in Hungary!

Martinkovics Katalin
Guest

/ #13 a Bátor Magyarnak,

2010-12-14 17:52

vagy szólítsalak 12 kutyának? mert a nevedet nem merted vállalni...
csak hogy értsd: nem egy emberről van szó, ha nem mindnyájunkról (már ha kultúrafogyasztó, netántán valamit alkotó ember vagy, esetleg vannak gyerekeid, ilyesmire gondolok), és még csak nem is a színházról általában, vagy egy színházról, és főleg nem Alföldiről, akit, tudtommal, még nem rúgtak ki. Nehéz is lenne, mert a parlamenti Halász János bólogatásokkal ellentétben (tudniillik hogy csökkenő nézőszám és egyebek) ezek a tények:
"Alföldi Róbert igazgatásának második évében a Nemzeti Színház 94-96%-os telítettséggel játszott. Duplájára nőtt a bérletvásárlók száma. A nézők közül legtöbben a 26-38 éves korosztályból kerültek ki. A rétegszínházi besorolást nem igazolja az, hogy a közönség több, mint 70%-a alkalmazott, diák vagy nyugdíjas. A színházba visszatérők száma 16%-kal nőtt az elmúlt évadban. Az előadások több külföldi fesztiválon is szerepeltek, közönség- és kritikai sikerrel."
Talán gondolkodj el ezen is.

És ha olyan "jobb helyeken" szeretnél élni, ahol "falhoz állítják az embert és lelövik mint egy rühes kutyát", még van néhány hely a világban, ahol kielégítheted az ilyen irányú igényedet. Nem hinném, hogy a többség nálunk erre vágyna.