ANWB trek je "leuke uitje Dolfinarium Harderwijk" in!

Quoted post


Guest

#4

2014-02-02 13:04

Beste ANWB,

Ik ben inmiddels 10 jaar lid. Als klant ben ik zeer teleurgesteld dat u dierenleed promoot door het dolfinarium als leukste dagje uit te presenteren, en overigens ook al langer, korting ervoor aan te bieden. Ik overweeg ernstig mijn lidmaatschap op te zeggen.

Daarnaast vraag ik mij af: heeft u zich verdiept in de materie? Hoog intelligente dieren zoals dolfijnen horen niet in gevangenschap. Hoe groot een bassin voor ons ook mag lijken, de dolfijnen kunnen er nooit 50 tot 100 kilometer per dag zwemmen. Ze kunnen nooit diep duiken. Ze kunnen nooit op levende vis jagen. Hun hechte familiebanden worden hen ontkend. Ze kunnen hun sonar niet goed gebruiken. Etc. Kortom, alles, maar dan ook alles, druist tegen de natuur in.

Een dolfinarium zal zeggen dat ze goed voor hun dolfijnen zorgen en dat de educatie een groot onderdeel van hun intentie is. Maar, wat leren we nu precies van gedrogeerde dolfijnen die rondzwemmen in een betonnen bak en op een fluitsignaal uit het water omhoog springen? We leren niets van hoe dolfijnen leven, van hun complexiteit, van hun bijzondere eigenschappen. Geen van die zaken komt tot uiting in een dolfinarium! Het heeft alles met commercie en het verdienen van geld te maken, en helemaal niets met dierenwelzijn en educatie.

Door het dolfinarium te promoten, promoot u dierenleed. Past dit bij een organisatie die beweert maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel te hebben staan? Nee.

Niet voor niets heeft onze regering besloten dat er een verbod moet komen op wilde dieren in circussen. Een dolfinarium is niets meer en minder dan een circus met een piste van water. Wij mensen hebben volop diervriendelijke alternatieven tot onze beschikking bij de keuze voor een dagje uit. Entertainment zou dan ook nooit ten koste hoeven, of mogen, gaan van dieren en hun welzijn.

Ik hoop dan ook van harte dat u uw standpunt zult herzien en zult afzien van verdere promotie van de activiteiten van het dolfinarium.

Replies


Guest

#40 Re:

2014-02-25 12:31:39

#4: -

Super verwoord.