Nagrada za humanost Irine Helge Breskvar

 

KANDIDATKINJA: Irina Helga Breskvar

PREDLAGATELJ: Grupa gradjana Republike Hrvatske,Bosne,Republike Srpske Republike Srbije I Makedonije.

PREDLOG PODUPIRE: Grupa gradjana , članica facebook grupe ‘’‘Dobra i loša iskustva sa prodavcima salveta i repromaterijala za dekupaž‚‚

OSNOVNI PODACI: Irina Helga Breskvar rodjena je 14.08.1977. a živi u Varaždinu, Zrinskih I Frankopana 8

 

IZ OBRAZLOŽENJA: Prateći rad I veliko,nesebično angažovanje Irine Helge Breskvar, tokom velikih problema izazvanih poplavama na području Republike Hrvatske , Bosne,Republike Srpske I Republike Srbije koja tokom najkritičnijih dana ulaže sve svoje napore najpre u spašavanje ljudskih života koordinacijom I obaveštavanjem nadležnih putem broja 112 Republike Hrvatske I prenošenjem informacija o adresama koje je putem interneta dobijala o licima iz Srbije, koja su bila u životnoj opasnosti,a usled prekida veza nije im bilo moguće pozivati pomoć putem broja 112 Republike Srbije,a zatim,u koordinaciji sa ambasadom Republike Srbije u Zagrebu , a sve to u periodu od 16.05.2014. do 18.05.2014.pri čemu svojim velikim srcem spašava više od 50 ljudi .

Svoju humanost nastavlja da dokazuje 17.05.2014. osnivanjem facebook stranice ,a zatim i kroz veliko angažovanje I rad u pozivu upućenom gradjanima I prikupljanju pomoći za ugrožene u poplavama u periodu od 19.05.2014 do 23.05.2014. u Hotelu Turist u Varaždinu , gde je prikupljeno preko 80tona robe , koja je poslata prema ugroženim područjima o čemu postoje brojni izveštaji I vesti u štampi I medijima.

Smatramo da je Irina Helga Breskvar svojim delima pokazala I pozvala mnoge druge gradjane na iskazivanje humanosti I pomoć u najtežim trenucima I na taj način zaista pokazala svima koliko jedna obična gradjanka Varaždina može učiniti mnogo. Svojim delima I naporima , Irina Helga Breskvar je pokazala koliko je Varaždin velikog srca , a koliko su Varaždinci plemeniti I nesebični.

Obzirom da nismo u prilici da joj se lično zahvalimo I odužimo za sve dobro što je učinila, obzirom da su ovaj predlog formirale žene sa područja Republike Hrvatske,Bosne, Republike Srpske Republike Srbije I Makedonije, te Vas molimo da Irinu Helgu Breskvar nagradite I zahvalite u ime građana ostalih država koji to nisu u mogućnosti.

Molimo Varaždinsku županiju ,grad Varaždin da joj u znak zahvalnosti od strane svih onih kojima je pomogla, omogući I dodeli na korišćenje prostor na varaždinskoj tržnici , površine 12,5 kvm, bez novčane nadoknade,za koji je sklopila ugovor o korišćenju .

Unapred se zahvaljujemo Varaždinskoj Županiji,gradu Varaždinu kao i Upravi Varaždinske tržnice ukoliko podrže našu molbu i izadju nam u susret,nagradjujući jednim tako malim gestom jedno tako veliko i humano srce,kakvo je srce Irine Helge Breskvar.