Nee tegen het koningslied


Guest

/ #7431 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-23 19:07

#7425: - Re: Re: Re: Re: Re:

nos.nl

23-04-2013

Politie jaagt op 'lone wolf'

(...)

De politie wil met de troonswisseling zo veel mogelijk individuen die een eventueel gevaar vormen in beeld hebben. Of, voor zover ze niet in beeld zijn, ze tijdig uit de massa halen op de dag van de troonswisseling.

(...)

"Voor belangrijke dagen, zoals Koninginnedag, straks Koningsdag, 4 of 5 mei en Prinsjesdag wordt per individu bekeken welke maatregel moet worden genomen. Bijvoorbeeld in de cel zetten of op laten nemen in een ggz-instelling. De overheid zoekt de grenzen van de wet op of gaat er zelfs bewust overheen. Zelfs wordt soms een agent bij iemand in huis gezet tijdens zo'n dag. Dat is bijvoorbeeld in 2010 bij het bezoek van de koningin aan Middelburg gebeurd."

Afwijkend gedrag spotten

Dat is de zachte, preventieve kant van de aanpak. Ook op een belangrijke dag zelf, zoals de troonswisseling op 30 april, worden maatregelen genomen. Zo zijn er in Nederland inmiddels zo'n 1500 spotters opgeleid die in de mensenmassa 'afwijkend gedrag' moeten detecteren. In Amsterdam zal een nog onbekend aantal spotters in burger rondlopen.

(...)