Nee tegen het koningslied

Quoted post

Antigone

#7507 Re: WA...(!) - en niet Meneer Joop!

2013-04-24 21:05

#7485: -

Denkt u dat WA niet bij voorbaat wilde zien en horen wat voor cadeau hij namens het volk zou aangeboden krijgen?

Dhr. Joop doet en zegt wat de toekomstige koning wenst, dat gedaan en gezegd moet worden, toch?

Dus, wie heeft zondagavond besloten dat het lied c.q. precies dit lied en geen enkel ander lied moest blijven, als het "Inhuldigings-Lied voor Prins Willem-Alexander" waarin het Nederlandse volk zijn onvoorwaardelijke liefde en trouw aan zijn koning moet beloven?!

Wat de kamerleden (behalve 16 dissidenten, die weigeren) in de Nieuwe kerk - verplicht - moeten doen, namelijk een soort eed op de koning afleggen, dat eist de aanstaande koning nu niet meer alleen van "zijn kamerleden", maar ook van het volk en van alle onderdanen:

Door dit lied te zingen legt dan ook het Volk der Nederlanden - natuurlijk op een traditioneel 'gezellige' manier -de eed af op de koning: Hem te dienen, Hem te beschermen, voor Hem alles te geven ... tot in de dood ... moet iedereen zingen op 30 april, precies om 19.30 uur...

In het "Wilhelmus" zweert Willem van Oranje: "(...) den Vaderland getrouwe / ben ik tot in den dood (...)". Willem van Oranje belooft dat hij alles voor het goede van het volk zal geven zolang hij leeft.

In het WA-Lied belooft de Nederlandse Onderdaan c.q. Het Volk van Nederland alles voor het goede van WA te doen...

Dit Zweer-Lied betekent - voor gelovige mensen - een tweede 'beleidenis' af te leggen, alleen nu niet tegenover God en de mensen, maar uitsluitend tegenover Zijne Majesteit...

Waar blijft het prostest van de "SGP" (!!!) en de "Christen Unie"(!!!) en de "CDA" en de "SP" en de "PVDA" en de (liberale!) "VVD" en "Groen-Links"...?

Replies


Guest

#7513 Re: Re: WA...(!) - en niet Meneer Joop!

2013-04-24 21:37:49

#7507: Antigone - Re: WA...(!) - en niet Meneer Joop!

Ik hou van Nederland en voor mijn vaderland geef ik mijn leven als het moet, maar de koning krijgt van mij nog niet eens mijn afgeknipte teennagel.