Hands off culture and media in Hungary!

Quoted post

Lengyel Anna
Guest

#33 Ki írja alá?

2010-12-15 22:30

Már megbocsásson, kedves Zoltán, de ez aztán nagy marhaság. Akinek guillotine alá szorítják a fejét, ne ordítson, mikor zuhan a kés? Másfelől mit nevezünk törvénynek? Egy diktatúrára törő hatalom azon rendelkezését, mellyel bevezeti a cenzúrát, én ugyan nem tekintem annak. Ha még igazi demokrácia volna Magyarországon, ilyen törvényt a köztársasági elnök alá nem írna, az alkotmánybíróság pedig azonnal visszalökne. És voltaképp melyik szakma érintettjeiről beszél? Hiszen itt szó van a sajtóról és a kultúráról is. Vagyis a médiában és a kultúrában dolgozók mind tartózkodjanak az aláírástól? Alföldi Róbert ne írja alá egyedül, mert személyesen csak ő érintett momentán. Annál fontosabb, hogy aláírják a Nemzeti társulatának tagjai, jelezve, hogy vannak fontosabb dolgok is a világon, mint főszerep meg kényelmes nemzetis állás. Hogy jelezzék, nem félnek. Már aki nem. Hogy kiállnak a művészet szabadságáért akkor is, ha ez esetleg majd az állásukba kerül. Ahogy az ÉS, a Narancs, a 168 óra, a Népszava vagy a Klubrádió munkatársai is. Bátran írjátok alá, kedves kollégák! Jó társaságban leszünk.

Replies

Végső Zoltán
Guest

#34 Re: Ki írja alá?

2010-12-15 22:51:46

#33: Lengyel Anna - Ki írja alá? 

Azt gondolom, hogy amíg  másik mondandóját marhaságnak nevezheti valaki, addig nehéz lesz kijönni az akol melegéből.
Én igenis annak örülnék, ha nem csak újságírók és művészek írnának alá, hanem a társadalom minden rétegéből jönnének a támogatók. És az is jó lenne, ha nem csak a baloldali média érezné magát megszorítva, hanem a jobboldalon is világossá válna, hogy ez ott is ugyanolyan veszélyes. Hol van erről az oldalak között folytatott párbeszéd?
Azt gondolom, ami itt folyik, az egyfajta pártoskodás és ha csak az a kör ír alá, aki eddig, az nem segíti, hogy a társadalom megértse ennek a törvénynek a valós, teljes társadalomra kiterjedő hatását, mert ez ebben a formájában megmarad egy ilyen befeszült, baloldali cuccnak.