Funny Animal Welfare International Dogpet

79. Vagy 25 éve figyelem napi szinten a különböző menhelyek honlapjait, őszintén bevallom, én nem gyakran találkozom törzskönyvezett menhelyi kutyával. Fajtajellegű már akad, de érdekes módon általában ezek hamarabb gazdára találnak, mint a kis multimix.

 

80. Szaporító az, aki szakmai tudás nélkül, hivatalos kennel nélkül, engedély nélkül, FELIR azonosító nélkül egy szukára rárak egy kant, akár törzskönyvest törzskönyv nélkülivel, azaz hivatalosan fajtajellegűvel, mivel keveréknek számít), akár ennek variációiban pároztat kant és szukát és kizárólag profit céljából, szerződés nélkül kölyköt értékesít, fajtanemesítés és vérvonal megőrzés, mint cél figyelmen kívül hagyásával, továbbá aki a szuka egészségi állapotát figyelmen kívül hagyva évente akár kétszer, háromszor is elleti.

 

81. A 9. pontban teljesen irreleváns a törzskönyv ára egy tenyészetből vásárolt kutyánál. Ugyanis az egy olyan minimális összeg, hogy szerintem hanyagolhatjuk is. A tenyésztőtől vásárolt kutya ára nagyon sok költségből tevődik össze, amelyek sokkal jelentősebbek, hozzájuk képest az a 7000.-Ft jelentéktelen.

 

82. A Facebook szociális platform, sosem lesz a Tiétek, hacsak ki nem fizeted az árát. Bármikor törölhetik a profilod, vagy korlátozzák az elérésedet, anélkül, hogy tudnál róla. Pár éve például a csoportok ellen lépett fel, ezért is van az, hogy csoportból megosztáskor már nem viszi magával a képeket, és milliárd szám jelentek meg az üres un. csíkok.

 

83. Miért van szüksége egy állatvédőnek 5000 ismerősre? Hogy legyen hangjuk az állatok helyett. Sajnos, sok, árva kutyát osztó embernek nincsen követője, és szomorúan látom, ahogy az üzenőfaluk tele van mentésre váró állatokkal, melyeket senki nem látott, vagy osztott meg. Ugyanez igaz a kezdő állatvédelmi egységekre is.

 

 84. A szaporítók okozta, a senki által nem kívánt almok és ezzel szenvedést okozva az állat számára és közegészségügyi járványt előidézve, legyen az akár házi kedvenc vagy haszonállat az elkövető, büntethetőségének érvényesítése és foganasítása érdekében szükséges annak elzárása + pénzbüntetés.

 

85. A városokban falvakban önkormányzati hivatalokban egy felelős alkalmazott kinevezése akár önkéntes vagy fizetett alkalmazottként. Kampányok 2x egy évben önköltséges féregtelenítés, oltás, és ivartalanítás, vagy akár a helyi állatorvos közreműködésével, mert így senkinek nem lenne kifogása a magas állatorvosi költségek miatt.

 

86. Ha jól tudom, 2 éve módosították a szaporítók BTK szerinti törvényét, és csak az számít szaporítónak akinek 10-nél több kutyája van erre. Én, mint magánszemély, feltételezem, hogy az állam nálam mindig okosabb, és úgy nézek az állatvédelemre, mint egy új tudományágra, amit például közgazdaságtanilag még meg kell vizsgálni. Lehet arra gondolni, hogy a kutyatenyésztésnek min. 5000 éves múltja van, vagy, még sokkal több, de talán egyszerűbb az elmúlt 40 évet visszafejteni.

 

87. Az Állatvédelmi Törvény 26 éves. De csak a már meglévőket egészíti ki. Szerintem állatvédelmi törvény nem épülhet az állatok kiírtásának könnyítésére, csakis az élet védelme lehet cél. Így viszont már értem, hogyan lesz gyepiből állatvédő, vagy fordítva. Én úgy fogalmaztam, hogy minden állatvédő megélhetési állatvédő, hisz az állatokért dolgozik. Úgy tudom, hogy az állatmentés önmagában nem profitábilis

 

88. Mit ér az ember állatok nélkül? Semmit, mert olyan lény aki önzetlen, odaadó társ, hűséges, mindegy szegény, vagy e, vagy gazdag, szép vagy e, vagy csúnya. Embernél hálásabb, ragaszkodó és önmagát adja és ráadásul intelligensebb sokszor! Kell ennél több?

 

89. Tudom, hogy az Állatvédelmi Szervezetek már nyújtottak be hosszú távú komplett megoldást a kóbor kutyák csökkentése érdekében, de úgy látszik nem vált be, és érdemes újra próbálni. Sokan hiszik például, hogy egyes Európai államok már megoldották a kóbor kutya problémát, néha mégis kiderül, hogy ott is van altatás. Semmi sem teljesen fekete, vagy fehér.

 

90. Azzal nem értek egyet, hogy csak tenyésztőtől, vagy örökbefogadással lehessen kutyához jutni. Esélyt akarok adni a már megszületett kutyák értékesítésére is. Elég volt a fajtajellegű kutya megjelöléstől 100.000-ért. Ha az, akkor is törekednie kell a kötelező és a még nem kötelező oltások beadására, és csak a tényleges költségeket számlázhatja ki. És miért ne lehetne egy állatorvos nevén több száz kutya? Csak a fogalmazást kell átalakítani. A mai napig nincsen nyilvános kóbor kutya adatbázis.

 

91. Az állatok bátorságot, energiát és reményt is adnak és állandó bizonyosságot, hogy helyesen cselekszünk. Ennek ellenére a legtöbb ember soha nem lép be egy sintértelepre, a legtöbb kutya pedig soha nem lép ki onnan. Az állatorvosok azt kérik a gazdiktól, hogy elaltatáskor ne menjenek ki a szobából, hanem maradjanak a kutyájukkal és segítsék őt végig, mert nagyon számítanak a gazdira ilyenkor

 

92. Engem zavar, ha az emberek nem engedik be a kutyájukat a házba. Az egész életüket az Ön otthonában élik le, és maga kizárja őket. Ne vegyen kutyát, ha nem akar vele törődni. Ne azt mondja, hogy Maga mi mindent megtenne az állatáért, ha valami baj történne vele. Az a kérdés, hogy most mit tesz meg értük?

 

93. Egyszer rákérdeztem, még mindig arra, hogy honnan ered a 2 hét+szuri formáció, vagyis, hogy vajon utaztatják-e a kutyákat? Utaztatás alatt azt értsd, hogy 2 hét után át kell kerülniük az összes kutyának menhelyre, vagy befogadóhoz, ezzel tartják fenn az állatforgalmat, ami része a gazdasági növekedésnek. Hát de miért kell szerencsétlen kutyának 2 hét után eltűnnie, ha már egyszer sikerült bekerülnie fedél alá? Erre válaszul, született meg hazánkban a világon egyedülálló kóbor kutya rendelet, ami a 2 hetet 45 napra növelte.

 

94. Változott a véleményem út közben, arra vonatkozóan, hogy már miért ne lehetnénk a világ legelsői abban, hogy érző lényekké nyilvánítsuk az állatokat tárgyak helyet. Hisz végül is mi változna? Nem arról van szó, hogy mostantól szavazati joga lesz, vagy ügyvédet fogad. Továbbra is csak kutya marad.

 

95. Voltak számomra olyan esetek, amiket egyáltalán nem tudtam értelmezni. Sok esetben a menhelyek egyáltalán nem fogadnak be kutyát, de ha a Rendőrség kér segítséget, egyből ugranak. Vagy amikor az illetékes gyepi sem fogad több állatot, hiába tudjuk, hogy kötelessége átvennie a megunt, kidobott állatokat. Lehet ez a parvojárvánnyal van összefüggésben? El bírom képzelni, hogy adott gyepi nem akar altatni és komoly oka van annak, hogy nem fogad be több állatot. Nagyon rossz ezekről nem tudni.

 

96. Sok adatbázis kezelő rendszer létezik már állatokkal kapcsolatban, de egyik sem teljesen nyilvános. Ebben is lehetnénk világelsők, hogy létrehozunk egy olyan adatbázist, amiben minden kutya szerepelhet és hatékony eszköz lenne állatmentéshez, például ha előre tudnánk, hogy hol van hely adott állat számára, vagy melyik nem kapta meg az oltásait, vagy hogy melyik kiképzőt ajánlják örökbefogadáskor. Ráadásul tiszta lappal indulna a rendszer. Az lett volna ám álommeló, ha részt vehettem volna a feltöltésében.

 

97. Bezzeg a malacok meg külföldről kapják az ajándékokat, hangulatfokozó zenéket, hatékony nyilváltartó rendszereket, ilyesmiket. Bocsánat, ez csak egy rossz vicc volt. Nagyon érdekesen alakult a Kaposvári diplomaosztás is, mert azzal lett vége, hogy a professzoraink azt az utasítást adták, hogy állj, a mai nappal mindennek vége, már mindent tudunk, és nincs más dolgunk, mint hátradőlni és figyelni. Remélem érti valaki a lényeget.

 

 98. Egy városi legenda viszont engem is gondolkodásra késztetett, mégpedig az Illatos út, és ami mögötte van. Azt tudtam, hogy fehérjefeldolgozó üzem mellé épült, de álmomban sem gondoltam volna, hogy valaki képes az elaltatott kutyákat visszaforgatni a kutyatápba. Végigolvastam az ATEV szabályzatát és valóban nem találtam olyan adatot amiből ezt pontosan meg lehetne tudni. Szerencsére részt vehettem egy örökbefogadói napon náluk és örömmel tapasztaltam, hogy profi módon kezelik az állatokat.

 

 99. Hű, az Állatorvosi Egyetemen aztán tényleg sokan hordják magasan a fejüket. Egyrészt baromi nehéz elvégezni, másrészt úgy tudom, hogy minimum egyszer kötelező sebészeti gyakorlaton részt venni, ahol én tuti kiestem volna, mert nem vagyok képes szikével belevágni egy állatba. Mindenesetre sokszor megfordultam náluk pici koromtól kezdve és jót nevettem azon a napon, amikor mérges lettem az agráregyetemre, hogy mégis, mi miért nem kaptunk állatvédelmi oktatást?

 

 100. „Az Országgyűlés, annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége, elismerve azt a megkülönböztetetten nagy értéket, amelyet az állatvilág egésze és annak egyedei jelentenek az emberiség számára, kifejezve azon szándékát, hogy Magyarország tevékeny módon részt vállaljon az állatok védelme és kímélete érdekében kifejtett nemzetközi erőfeszítésekből.

 

101. Nincs kötelező ivartalanítás? "Én például azért nem vagyok hìve az ivartalanításnak, mert a fiú nyuszimat fiatalon ivartalanítottam a jó tanácsra és nem sokkal később egy kis szőrtelen hely jelent meg az oldalán és persze a legrosszabb verzió valósult meg, súlyosan elrákosodott és meghalt. Ráadásul a CT vizsgálat elején elmondták, hogy nyugodjak meg, mert nyúlnál ilyen, hogy mellékvesekéreg daganat, nincsen, majd a következő percben talált egy akkorát, hogy elsírtam magam. Ennek ellenére nem dokumentálták, hogy mégis előfordul."

 

102. Azt meg szerintem mindenki tudja, hogy az altatás önmagában veszélyes, velem is előfordult, hogy 3 percig élesztettük újra apám ír farkas kutyáját, akinek egy sebét kellett összevarni. Azóta én sem kérek életmentő műtétet, mert úgy veszem észre, hogy ha már egyszer felvágják a szervezetet, meg kipakolják, akár magasvemhes kutyát is, meg ilyesmik, utána már sosem lesz az ugyanaz, meggyengül az egyensúly. Ennek ellenkezőjét állatvédő még sosem hangsúlyozta. Pedig az agráregyetemen sem jelentették ki, hogy a kutyát ivartalanítani kötelező fiatalon. Igaz, hogy végigcsináltam a nyuszim megbetegedését és a műtéteket a legnevesebb orvosokkal az állatorvosi egyetemen, de soha nem ismételném meg, mert a helyzet folyamatosan rosszabbodot, javulás helyett. Kevés az a haszonállat is, aki eljut az életmentő műtétig. Mára már olyanná vált számomra a kötelező ivartalanítás, mint valami rémálom. 

 

103. Két esetben tudom elfogadni a műtétet, ha mondjuk ellés közben kiderül, hogy magától már nem fogja tudni megszülni a kölyköket, akkor felvágják és kiszedik a kölyköket és akkor már az ivartalanítást is elvégzik, mert fennáll a veszélye, hogy a következő ellést már nem éli túl. A másik eset már valóban összefügg a kóbor kutya problémával, mert értem benne a jó szándékot, és elfogadom, hogy gazdasági megfontolásból, vagy örökbe adásnál kötelező az ivartalanítás. Szerintem azt bárki el tudja képzelni, hogy, ha 2 különböző nemű és fajtájú ivaros kutyát egy helyen tart, akkor bármikor megszülethet a nem kívánt alom, keverék kiskutyákkal, ami már növeli a problémát. Én örökbe fogadásnál az állatvédők segítségét kértem az ivartalanításban, mert fennállt a veszélye, hogy magunktól ezt időben nem sikerül megvalósítani.

 

104. Nem találtam még szomorúbb dolgot a világon, mint egy tanyasi kiskutyát, aki a háztól 20 méterre egy súlyos láncra felcsavarodva, kb. 30 cm mozgástérrel élte életét felborult üres lábossal. Istenem, akár hányszor arra jártam, ő annyira örült, úgy csóválta a farkát, amennyire csak bírta és könyörgött egy kis figyelemért. Néha kapott vizet és kenyeres moslékot. És ez 10 éven keresztül így ment. Senki nem tekerte le róla a felcsavarodott láncot, senki nem törődött vele fikarcnyit sem, de ő egész életében hűen várta a gazdáját, és kitörő örömmel csóvált, ha meglátta, és aki mindig szó nélkül elsétált mellette.

 

 105. A fővárosban volt egy hely, ahol sok érdekes állat kapott helyet, volt kis porondjuk például, ahol a lovakat lehetett bemelegíteni, miközben a porond mellett oroszlánok, tigrisek és leopárdok morogtak mérgesen, volt istállójuk, ahol az óriási elefántok laktak és lovak, pónik, ilyesmi állatok. Ám amikor besétáltál az oroszlánokhoz, egy folyosót láthattál és számtalan kilógó mancsot, továbblépve pedig már láttad a szigorú ketrecsort is, tele ezekkel a vadállatokkal, akik a szűk helyen nem tudtak mozogni, vagy lepihenni és semmit sem. Ha csak egy picivel is kisebb istállót kaptak volna, már eleve, hogy be sem tudták volna pakolni őket, egyszerűen azért, mert nem fértek volna be. Azt hallottam, azóta már sikerült felszámolni azt a ketrecsort, a porondból tornaterem lett, az elefántokat már kamionnal viszik a dolgukra, ami mondjuk pont, hogy rosszabb megoldás, mint az addigi istállójuk, ahová csak át kellett ballagniuk. A szívem ma már csak azt reméli, hogy tényleg jól vannak ezek az állatok.

 

106. De nem ez volt a legnehezebb a tanyasi életben. A legnehezebb az volt, hogy séta közben, gyakran találkoztam meggyilkolt kutyák embert megfagyasztó tetemeivel, a fára magasra felakasztva, felboncolva, vagy az árokparton, otthagyva a husánggal, amivel agyonverék. Ezek a képek örökre nyomot hagytak, de felnőtt fejjel már könnyebb megérteni, pláne, ha emiatt már az FBI pszichopata sotozatgyilkos osztályával is alaposan megismerkedtél.

 

107. Aznap, amikor annyira önző voltam, hogy én csak fel akartam ülni életem első közelembe került ló hátára. Egy filmforgatáson találkoztam a Sárkány nevű lóval, akinek az volt a feladata, hogy ugorjon át egy ásott árkon, amiben az operatőr kamerával várta az ugrást. Szegény visszahőkölt, időt megnyugodni nem kapott, és nem sokkal később már egy hatalmas bottal verték és képzeljétek el, hogy annak a lónak a teljes testéből ömlött már a vér de újra és újra nekifutott az ugrásnak és fél óra elteltével sikerült neki.

 

108. A tojás és a kaviár azért jó kaják, mert valójában apró embriók, és tartalmaznak minden olyan tápanyagot, ami az élethez szükséges. De lehet, hogy valaki a méhlepényt választja magának, vagy tejivó lesz. Esetleg vega, vagy fényevő. A kutyafélék a természetben gyakran a szívet és a májat választják maguknak, és még véletlenül sem igaz az a hitvallás, hogy még az evés előtt végeznének az áldozatukkal. Szóval az emberek is gyakran választják a még élve felfalom verziót. Nem látok sok különbséget. De hogy van mindenkinek megfelelő taplálék, az szerintem tuti fix.

 

109. Állatvédelem? Magyarországon olyan nincs! Számomra ma lett ez teljesen világos! Csak beszélnek róla, de semmit nem tesznek! Tiszta szégyen!

 

110. Hasznosnak tartom, a szaporítókat s.o.s fel kell számolni, genetikai frissítés kellene. Pl. Németjuhászokat is elszúrták, de itt már sajnos tenyésztőkről beszélünk. Egy kacsalábú és járású "szörnyet" kreáltak a gyönyörű fajtából. A másik, ne legyen megélhetési forrás. Öntik az állatokat, vevők, befogadók is fogynak. Ami óriási probléma, hogy az idős állatokat kidobják. Velük is mi lesz? USA-ban vannak, akik ezzel foglalkoznak, hátralevő éveiket náluk tölthetik, támogatással. Még ami hiány, az elhunyt gazdik állatai. Az örökösöknek nem kellenek.

 

 111. Teljesen egyetértek, ha esetleg tudok segíteni szólj! Ideje már valamit elindítani. Politikusainkra hiába várunk, a szervezetek nem fognak össze Évek óta megy a duma, eredmény semmi! Civil ember egyedül nem tud mit tenni.

 

112. Nagyon jó és igaz poszt. Ez ami állatvédelem címszo alatt megy, ez bohóckodás, korrupcio, maffia. Érdemi intézkedesek nincsenek és a törvenyek betartatása meg főleg nincs. Vannak jogszabályok, de nincs szigorú, elrettentő büntetés. A szaporítóval összejátszik a hatósági orvos és van olyan szervezet akik ebben asszisztálnak. A szálak körbeérnek. Nincs egy összefogó hatóság, úgymint állatrendőrség. Itt már egy nagy radikális változas kell és ha másképp nem megy, akkor az Európai Tanácsnak kell lépnie és szankciókat kell hozniuk. Egy ingyenes kötelező ivartalanítást kell országosan elrendelni és csak 1x kerülne egy nagyobb összegbe amit az állam tudna, ha akarna finanszírozni.

 

113. Szeretném kérni, hogy segítsék az állatvédelmi szervezeteket a pályázat megírásában. Sőt, ha esetleg tudnak olyan pályázatról, ami ehhez kapcsolható. Szeretném ha közelítene egymáshoz az 1 kutyára járó költségvita rendezése, vagyis, hogy minden kóbor bekerült megkaphassa az élete egyetlen esélyét, a fotót és a gazdikereső posztot. 

 

114. Szeretném kérni, hogy szülessen meg az első kóbor kutya adatbázis, ahová a végén akár minden kutya beilleszthető, de főleg az ajánlott kutyakiképzők, és egyéb állatmentők kerüljenek bele, így kialakítva egy tudásbázist. Számtalan állatnyilvántartó rendszer létezik, de egyik sem teljsesen nyilvános. Szeretném kérni, hogy valósuljon meg az adatbázisban a kb. 400 állatvédelmi egység egyetlen adata, mégpedig, hogy mikor tud állatot fogadni? Ezzel előre meg tudnánk mondani, hogy melyik kutya hová kerül, nem lenne ennyi vita, és ebben is lehetnénk világelsők. Ráadásul mindenki tiszta lappal kezdhet.

 

115. Érkezett egy nagyon érdekes, bár támadó jellegű komment, amire reagálnom kell. Azt írta, hogy legyek oly kedves a C sorhoz fordulni a hülyeségeimmel, hiszen a fajtajellegű kutyák 99%-t ők termelik ki. Erről pedig eszembe is jutott feltenni egy kérdést, azt, hogy létezik-e olyan állatorvos, aki kategóriaként használja a fajtajellegű kifejezést?

 

116. Meglepő válasz érkezett, mégpedig az, hogy csak ilyen létezik, amit úgy értelmeztem, hogy van egy pici esélye, hogy maguk az állatorvosok tartják fenn a fajtajellegű kategóriát pusztán jóindulatból, ami meg szerintem hajaz a szaporítókra is. Ezt a gondolatomat például sokan ellenezték. Javaslat kategóriára: Fenotipus: francia bulldog. Egyébként sokakat érint, hogy a fajtajellegű kategóriát kaptakk-e. Ha előszeretettel használják a fajtajellegű kategóriát, az ingyen kutya csoportokban is nevetve használják és nincs semmi esélyünk ezen változtatni.

 

 117. Ki tudja mi az ipari állattartás valódi célja? Hát pont az, hogy a legmodernebb technológia segítségével nincsen szükség már az állatok bántalmazására. De ez csak egy apró pontnak tűnik a tengerben. Sajnos nem tudom, hogy melyik telep bánik rendesen az állataival, vagy melyik nem. Az pedig teljesen nonszensz, hogy egy tehénnek évről évre több tejet kell leadnia. Ez is igazi állatkínzás szerintem. A legelőn tartott tehenek is tudnak tejet adni. De nem, az a szerencsétlen tehén, egy sötét zárt folyosórendszeren közlekedik egész nap, bocsánat rosszul mondom, egész életében, lehet, ő még sosem látta a napot, 3x is megfejik út közben, vascsővel ütik lesántul, vagy durva módon termékenyítik mesterségesen, vagy nem kap állatorvosi segítséget az elléshez.

 

118. Átnézzük, civil szervezetként, fel van osztva, hogy kihez, milyen idős kutyus kerül. Egy tagunk tud fogadni pár órás kicsiket, max. 6 hetes korig. A másik tagunk pedig a nagyobb idősebb kutyákat. Jelenleg is van sajnos be ragadt kutyusunk, nem is egy. Vannak olyanok, akik 6 napos koruktól velünk vannak, most 1 évesek múltak. Nagyon jók a témák, tényleg könnyebb lenne ha minden rendszerezve lenne. Ha nem ugranának egymásnak folyamatosan az állatvédelmisek.

 

119. 2015-ben írtam le ezt a nyilvánvalóan nem igaz kiindulópontot: Az ember őse a kutya. Indoklás: 1. Hát nem látjátok, hogy minden oldalról körbekerítettek minket? 2. Nem vettétek észre, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy átharapják a torkunkat? 3. Észrevetted, hogy egyre nagyobbra és nagyobbra kerekedik a szemük, ahogy figyelnek minket? Ó, hát ez 40 éve nem így volt. Ui: Mai tudásunk szerint a kutya egy szapora, elsősorban húsevő állat, és van egy pici igazság abban a hülyeségben, hogy lehet, hogy eljön az a nap, amikor a több millió példány, valóban egyszerre indít el egy jól kitervelt terrortámadást, megsemmisítve minket. Hát ennek a valószínűsége nagyjából nulla. Nagy sötétségbe borultam aznap, kb. 30 éve, amikor berögződött a fejemben, hogy ne nézz a kutya szemébe, mert lehet támadással reagál rá. Így hát szegény uszkárom szemébe ritkán néztem. És akkor mi történik? Az Olaszországi Velence forgatagában sétálva, kiszúrtam egy nagyon érdekes törpe spiccet, aki rettentő aranyosan járkált minden felé, és semmi mással nem foglalkozott, azon kívül, hogy minden emberrel megprópálta felvenni a szemkontaktust.

 

120. Hát mára elég kevés kutyus maradt, aki a vadont választja a gazdája helyett. Az erdőkben mégis néha megjelennek, szinte a semmiből, ilyen kutyafalkák, akiktől az ember képes annyira megijedni, hogy az adrenalinbomba miatt, egyből megpróbál megoldást találni a problémára. Ez történt velem is, jöttek, körbeszagoltak mindenkit és gyorsan kitisztult a kép, hogy ezek a kutyák ránk vadásznak. Hála az égnek, azon a napon úgy döntöttek, hogy ahogy jöttek, úgy is távoznak, és nem sérült meg senki. Soha ne felejtsd el, hogy a kutya hajlandó akár Téged is megtámadni. És még az is lehet, hogy azért vannak ott, mert a gazdájuk dobta ki őket, vagy hagyta csatangolni és ők alkalmazkodtak.

 

121. Szia. Mondta már magára valaki, hogy Ő okos? Szerintem még senki a világon. Indoklás: Van olyan ember, aki azt hiszi talált végre egy zseniális megoldást és bár lépten nyomon keresi a sok zseniális új ötleteket, végül mégis oda jut, hogy elszegényedik, mert a zseniális ötlet nem arról szól, hogy szedjünk össze annyi pénzt, amennyit csak lehet, így róla azonnal megállapítható, hogy semmi okos nincs benne. 

 

122. Rövidített verzió: Föld teljes vízkészlete, a Föld teljes tömegének 0,02%-a. Bocsánatot kérek, nem értek valamit. Hát a múltkor nem arról volt szó, hogy a Föld különleges, mert 70%-ban vizet tartalmaz, míg az Univerzum csak 1%-ban? Ez szerintem kissé félreérthető, egy naiv ember számára. Így nekem is, mert mi van, ha az az igazság, hogy semmivel nem tartalmaz több vizet a többi bolygónál.

 

123. Döme kutya története és a barátai. Hát, egyenesen szerelmes vagyok a saját kutyámba, Dömébe. Pedig képzeljétek el, minden egyes nap, ha csak rövid idő telik el, esetleges távozásom és érkezésem között, a második gazdáját kitörő örömmel fogadja, míg rajtam egyenesen keresztül néz, és elsétál mellettem. Ezt sokáig tartott feldolgozni, de azért gyorsan sikerült. Döme egy roppant intelligens arcot szokott vágni, amikor néha, néma csendben leül az ágyam mellé és csak néz és néz. 

 

124. De próbálok törekedni a lényegre. Volt egy éjszaka, amikor olyat láttam Dömétől, amit még soha senki mástól nem. A nagy gazos, szúrós telken, tök sötétben, a fiúk elkezdtek neki teniszlabdákat dobálni. Mire Döme neki is iramodott megkeresni azokat. Kb. 1 órán keresztül, csak azt néztem, hogy Döme fénysebességgel repül át a telek fölött, néha azonnal megtalálva a labdát, néha pedig nem, és akkor még jobban belevetette magát a keresésbe, nagyon módszeresen átvizsgálta a területet és tette mindezt addig, amíg meg nem találta a labdát és vissza nem hozta. Egy képzett katonának is nehezebb lett volna megtalálnia azt a labdát, talán százszor is lassabban. Élő ember, pedig végképp nem lép ilyen gazra, mert úgy szúr, hogy már miért is akarna ilyet tenni.

 

DON'T BREED OR BUY WHILE HOMELESS DOG'S DIE.#animal #welfare #adopt #dog #pet #állat #cat #kutya #kiskutya #macska #puppy #kitten #shelter

 

Itt érheti el az albumot: https://m.facebook.com/groups/allatbaratok22/permalink/1134516537919714/

 

Ezen az oldalon személyes adatot nem gyűjtünk. Ám kérjük, hogy Ön is írjon véleményt, amit megtehet itt is, a petíció legvégén lesz lehetőség véleményt írni.


Livia Fruzsina Gurban    Contact the author of the petition

Sign this Petition

By signing, I authorize Livia Fruzsina Gurban to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...