Onno Hoes, Stap onmiddellijk op.

Sedert de invoering van de wietpas op 1 mei 2012 lijkt het of in heel Limburg de straathandelaren vrij spel hebben. De ilegale straathandel bloeit als nooit tevoren. De politiek sluit al een jaar hiervoor zijn ogen en meldt dat de overlast door coffeeshops afneemt. Vreemd genoeg was er voorheen weinig tot nooit overlast door deze coffeeshops. De ontstane overlast veroorzaakt door de illegale straathandel wordt echter niet aangepakt.

Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, maakt het helemaal bont. Hij is voor de wietpas, tegen de wietpas en dan weer voor de wietpas. Vervolgens meldt Onno Hoes dat de wietpas voor Amsterdam een ramp zou zijn maar voor Maastricht echter een zegen.  Tevens schoffeert hij hele groepen buitenlanders die coffeeshops bezoeken als "uitschot". Hoe ziet hij de amsterdamse drugstoerist dan? Verder luistert hij braaf naar dhr. Opstelten en laat met groot machtsvertoon de politie op razzia-achtige wijze de coffeeshopbezoekers en eigenaars oppakken. Blijkbaar is daar wel politie capaciteit voorhanden. Als bewoners bellen wegens overlast van illegale straathandel heeft de politie geen capaciteit.

Het valt dermate op dat na opening van de coffeeshops op 5 mei 2013 voor belgen, duitsers en andere nationaliteiten de illegale straathandel direct verminderde. Direct na de sluiting van enkele coffeeshops door de politie liepen de drugsrunners al dan niet juichend over straat. Vreemd dat de politie deze straathandelaren niet direct heeft weten aan te pakken.

Is Onno Hoes een burgemeester die geen oog heeft voor de door wietpas de ontstane drugsrunners overlast?  Of is hij uit is op eigen politiek gewin? Is Onno Hoes zo met zijn gemeente begaan dat hij deze invallen op laat knappen door zijn Loco burgemeester daar hij zelf met vakantie is?

 

Meneer Hoes, het wordt tijd om op te stappen.