Most popular petitions in Macedonia this year

  • Country: Macedonia
  • Language: English
All time | 24 hours | 7 days | 30 days | Last month | 12 months | This year (2022) | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Македонско – бугарските преговори и договори не смеат повеќе да бидат тајни

Македонско – бугарските преговори и договори не смеат повеќе да бидат тајни. Преку отфрлањето на „францускиот предлог“ за кој првично се заложи премиерот и очигледно доминантен дел од нашето општество, мора да изградиме нов став со широк општествен консензус за каков било иден аранжман, којшто ќе биде заснован на темелни дискусии. Во тековниот предлог, преговорите вистински би започнале по внесувањето на етничките Бугари во преамбулата на Уставот – ветување за коешто Владата нема мандат и ќе нè

Created: 2022-07-04 Statistics

НЕ НА НАТО, НЕ МАКЕДОНСКИ ВОЈНИЦИ ВО УКРАИНА; PETITION Against any military activities by NATO involving The Republic of Macedonia

АПЕЛ НА МАКЕДОНСКИ МАНИФЕСТ ЗА НЕ НА НАТО–МАКЕДОНСКИ ВОЈНИЦИ ВО УКРАИНА               Македонски манифест ги повикува сите чесни и неодродени Македонци да му кажат НЕ на НАТО за вовлекување на Македонците во евентуална братоубиствена војна на македонскиот со рускиот народ. НЕ за испраќање на македонски НАТО-војници во исто така братска Украина. Западната здивена НАТО-алијанса треба да знае дека рускиот и македонскиот народ во минатото пиеле од ист јазичен и идентитетски извор. Нивната прагенеза

Created: 2022-01-07 Statistics