We provide a free online petition tool to create and sign petitions.

Start a social movement by creating a petition

  • Create a petition
  • Collect signatures
  • Create an active community around your petition
  • Deliver your petition to the decision makers
All time | 24 hours | 7 days | 30 days | Last month | 12 months | This year (2022) | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Поддршка за Родови Студии/ Support Gender Studies/ Mbështetje për studimet gjinore

 Петиција за повторно активирање на уписот на нови                     студенти на Институтот за Родовите студии при  Филозофски факултет УКИМ - Скопје   Институтот за родови студии при Филозофскиот факултет на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ е единствената образовна единица во Република Македонија на која може да се стекне формално академско образование на додипломски студии од областа на родовата проблематика. Неговото отворање предизвика огромен интерес во нашата средина за што сведочи на

1115 Created: 2015-03-04 Statistics

Да ја запреме кражбата на мотори!

Во изминативе неколку години во Скопје се случуваат дрски кражби на мотори за кои подоцна на сопствениците им се бараат пари за откуп. Само во изминатата година се украдени повеќе од 140 мотори и скутери, а од почетокот на годинава до сега се украдени 5 мотоцикли, иако мото сезоната сеуште не е започната. Мотори се крадат од дворови, гаражи, паркинг места, па дури и од тротоари на булеварите. Крадците не бираат по марка или модел на моторот, ниту по партиска или верска припадност на возачот. Заг

814 Created: 2013-03-17 Statistics

Devinov Zakon

Da uspe ono sto smo naumili

3776 Created: 2016-01-28 Statistics

Поддршка за резолуција против нуклеарна централа во Македонија

ДОМ – Демократската обнова на Македонија, заедно со невладините организации и граѓаните од Република Македонија, му предлага на Собранието да донесе резолуција против изградба на нуклеарна централа во нашата земја. Во поддршка на оваа Резолуција се собираат потписи на сите јавни места низ Македонија, како и преку страницата отворена на Интернет. *** Длабоко загрижени за здравјето и безбедната иднина на нашите граѓани, а имајќи го искуството од страотните последици од инцидентот во нуклеарната це

360 Created: 2011-03-31 Statistics

WE WANT JUSTICE FOR 4 MONTH OLD PUPPY

This morning my four month old puppy was beaten to death just because he left the yard for 15min!We were at all veterinary stations, police, veterinary institute, communal police and they all turned their backs to us. I beg you honestly, please help me to stop this monster!Sign the petition, help us to do something, I've loved this little angel!I truly thank you,- pregnant owner Alexandra Dimitrijević.How it all happened: puppy left the yard with my other two dogs, they broke the gate behind a h

16222 Created: 2015-02-07 Statistics

Save Mateo Kovacic!

Dear Mr Thohir or to whom it might concern,   We are interisti, fans of the proud black and blue club from Milano, the great FC Internazionale Milano. Ever since the historical Treble in 2010, club has been heading in a downward spiral, eventually leading president Moratti to a historical decision 3 years later on. In 2013 we got a new owner in Mr. Erick Thohir and we respect the changes that are supposed to strengthen our organization but it should not be forgotten that our beloved Inter is fir

5259 Created: 2015-06-06 Statistics

Конструкција на велосипетска патека, парк за млади и базен

Конструкција на велосипетска патека, парк за млади и базен во Кичево По потпишувањето на петицијата, ќе излеземе на возење, затоа во сабота на 15ти декември, со почеток од 13:30 часот, сите на автобуската станица во Кичево!Со потписите да докажеме дека овие барања имаат поддршка.-Потикнување на институциите да се реконструира состојбата на веќе постоечкиот базен. -Изградба на велосипедска патека и парк за млади (скејт парк). -Поголеми можности за активност, спортување на младите.-Можност за иниц

183 Created: 2012-11-23 Statistics

Liridon Destani and his family. We need help!

I don’t know what to say but right now my heart is full of sorrow. I have gotten the news from the police through the immigration office that me and my family have to leave the country within one week. I am about to cry. I really do not know what to do. I am only 15 years old and I am the only one who is taking care of everything to help my family, since none of my parents can speak English or Icelandic. My mom is seriously sick and I am mostly worried about my mom, since we cannot afford to buy

2057 Created: 2016-09-20 Statistics

We want Macedonia to become member of the Amazon Global group

We demand our country(Macedonia) to become part of the Amazon Global group and Amazon to start exporting of all kinds of products that can be delivered to international countries, so far we were able only to purchase products like Books, VHS videotapes, CDs, DVDs, Music Cassettes and Vinyl. This will contribute for higher earnings for the Amazon store and many satisfied international clients. Let us watch how our dream becomes reality "Macedonia proud member of www.amazon.com"

98 Created: 2010-12-07 Statistics

Македонско – бугарските преговори и договори не смеат повеќе да бидат тајни

Македонско – бугарските преговори и договори не смеат повеќе да бидат тајни. Преку отфрлањето на „францускиот предлог“ за кој првично се заложи премиерот и очигледно доминантен дел од нашето општество, мора да изградиме нов став со широк општествен консензус за каков било иден аранжман, којшто ќе биде заснован на темелни дискусии. Во тековниот предлог, преговорите вистински би започнале по внесувањето на етничките Бугари во преамбулата на Уставот – ветување за коешто Владата нема мандат и ќе нè

82 Created: 2022-07-04 Statistics